Ga naar hoofdinhoud

Studiebegeleiding in de Achterhoek aan kinderen op de middelbare school, mbo en hbo.

Uit je kind halen wat erin zit

Je kind scoort onvoldoendes in meerdere vakken op de middelbare school, het mbo of hbo. Vaak ligt dat niet aan zijn (of haar) intelligentie, maar kent hij (of zij) de eigen manier van leren nog niet. Elk kind denkt en leert namelijk anders, terwijl school over het algemeen slechts één leerstrategie biedt. Met de leerstrategie die past bij jouw kind stijgen de schoolprestaties, groeien het zelfvertrouwen en zelfbeeld en verandert je kind zienderogen.

Daarom bied ik studiebegeleiding in de Achterhoek aan. Kijkend naar je kind help ik alles eruit te halen wat erin zit. Vaak verstopt, maar het zit er. Van de onderbouw van vmbo en mavo tot en met de bovenbouw van havo en vwo. Maar ook mbo- en hbo-studenten zijn van harte welkom voor studiebegeleiding!

Ben je geïnteresseerd in studiebegeleiding van Studiescool? Neem gerust contact met ons op!

Bellen Stuur een WhatsApp

Studiebegeleiding in de Achterhoek

 ✓ We gaan leren leren

 ✓ Op een niet-schoolse wijze

 ✓ In een gezellige, gemoedelijke sfeer

 ✓ In gelijkwaardigheid

 ✓ Met vertrouwen als basis voor vooruitgang

‘Een kind dat vieren en vijven haalt, heeft veel aan studiebegeleiding. Scoort hij of zij veel tweeën en drieën, dan wordt al snel gedacht aan afstromen of doubleren, maar met individuele studiebegeleiding of bijles is dat praktisch altijd onnodig. De meeste kinderen halen snel hogere cijfers. Soms tegen de verwachting in.’

Twee leerlingen hebben plezier en werken samen een opdracht bij Studiescool.

Niet-schoolse studiebegeleiding, individueel of in een kleine groep

Leren leren, leren plannen, mindmappen, wie ben ik en hoe denk ik. Kinderen van de middelbare school, het mbo en hbo leren hoe zij moeten leren. Op hun manier. Het is dus altijd maatwerk. Bij studiebegeleiding gaan we minder in op de inhoud van een vak, hoewel die wel aan bod komt. Hier gaan het meer om antwoord vinden op de vraag: hoe leer jij?

Afhankelijk van je kind en zijn schoolprestaties kiezen we voor individuele studiebegeleiding of begeleiding in een kleine groep, gevormd door kinderen van hetzelfde schoolniveau en uit hetzelfde leerjaar.

En op een niet-schoolse wijze. We doen wat we moeten doen, in een gezellige, gemoedelijke sfeer. En in gelijkwaardigheid. Het voelt hier of je thuis bent. Dit schept vertrouwen en dat vormt de basis voor vooruitgang als we aan het werk gaan. Want er wordt hard gewerkt.

Tip! Lees hier wat het verschil is tussen studiebegeleiding en bijles

‘De band die ik opbouw is vaak zo sterk, dat kinderen nog weleens blijven hangen of op de vrijdagmiddag even langskomen voor een bakkie of glaasje prik en een gezellig gesprek. Dat zegt alles over de sfeer en mijn manier van werken.’

De werkwijze in het kort

Studiebegeleiding begint met een kennismakingsgesprek thuis. Daarin inventariseer ik wat het probleem en de wensen zijn en gaan we na of er een wederzijdse klik is.

Staan alle lichten op groen, dan ga ik met je kind een traject in van 4 weken, waarin we aan het werk gaan en ik analyseer wat hij of zij echt nodig heeft en wat het beste past. Daarop baseer ik mijn definitieve advies en keuze voor de beste hulp. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Resultaten die je mag verwachten van studiebegeleiding bij Studiescool

  • Je kind haalt al betere cijfers binnen 4 weken
  • En stroomt op termijn soms zelfs op naar een hoger niveau
  • Je kind leert zichzelf kennen en daardoor alles uit zichzelf te halen namelijk
  • En krijgt meer vertrouwen in het eigen kunnen en een beter zelfbeeld.

Op zoek naar studiebegeleiding in de Achterhoek? Klinken deze resultaten goed en ben je benieuwd naar hoe jouw kind het beste uit zichzelf haalt?

Vraag dan nu meer informatie aan door direct contact op te nemen of je gegevens achter te laten. Klik hier voor onze tarieven.

Bellen Stuur een WhatsApp
Een Foto Van Manon Ruardij Eigenaresse Studiescool, Huiswerkbegeleiding, Studiebegeleiding En Bijles In De Achterhoek.

Lesgeven doe ik vanuit mijn ❤️

Manon Ruardij

Wat anderen ervaren…

“Wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Studiescool. Manon is erg betrokken. Ook is ze erg kundig en voelt goed aan wat mijn dochter nodig heeft. Ze wordt geholpen bij het leren leren, het plannen én de cijfers gaan omhoog. Samen werken ze aan het zelfvertrouwen. Mijn dochter gaat met veel plezier naar Studiescool!”

– Martine Roosendaal

“Manon maakt altijd tijd voor de leerlingen, wanneer het maar nodig is. Desnoods in het weekend of ‘s avonds. Onze zoon heeft veel van haar opgestoken en hij gaat steeds beter het plannen en indelen van zijn tijd snappen. Wij zijn blij met Studiescool!”

– Marcel

Meer informatie of een vraag?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over studiebegeleiding van Studiescool? Laat je gegevens achter zodat wij met jou contact op kunnen nemen.

Back To Top