skip to Main Content

Studiebegeleiding in een gezellige, rustige omgeving en een kleine groep zorgt voor weinig afleiding, meer gelegenheid voor focus en daardoor tijd voor het aanleren van leerstrategieën.

Door een combinatie van gezelligheid, ontspanning en inspanning ontstaat de juiste focus om leerstrategieën aan te leren. Wanneer je dit als een regelmatig patroon herhaalt, ontstaat een gewoonte, waarmee het leren beter zal gaan en de noodzakelijke vaardigheden een ‘thuis’ vinden.

Hierdoor groeit het vertrouwen in jezelf en dat geeft een enorme “ik kan het” boost!

Omdat niet iedereen hetzelfde nodig heeft, bied ik, naast een klassikale aanpak een individuele benadering. Het is mogelijk om een combinatie van individuele lessen met groepslessen af te nemen. Wij werken dus vanuit behoefte.

Ons advies is om met vier lessen per week te beginnen, bij voorkeur vijf. De gedachte hierachter is dat het bouwen van een gewoonte een continuïteit nodig heeft die alleen mogelijk is wanneer er frequente herhaling is. Hiermee ontstaat een actief patroon. Als eenmaal een patroon is opgebouwd wordt het makkelijker om te minderen. Andersom werkt dat lastiger.

Hulp bij communicatie

Studiescool ondersteunt waar mogelijk in de uitleg van de stof en het aanleren van vaardigheden in overleg met de school.

Hulp bij controleren

Studiescool controleert of het huiswerk/leerwerk voor de bewuste dag af is en maakt hier aantekeningen van.

Hulp bij overhoren

Studiescool overhoort de leerling een dag voordat het SO plaats vindt door middel van een gevarieerde vraagstelling.

Hulp bij plannen

Studiescool plant (samen met de leerling ) het leerwerk voor toetsen ruim van tevoren in, herhaalt dit meerdere keren en overhoort deze.

Studiescool werkt samen met verschillende professionals (waaronder docenten) waardoor ze deze kan inzetten wanneer er moeilijkheden zijn met diverse schoolvakken tijdens de studiebegeleiding.

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Back To Top