skip to Main Content

Manon Ruardij

Bij ons thuis waren we altijd bezig met het zoeken naar wis- en natuurkundige oplossingen door middel van een creatief proces. Hoe kan het ook anders met een wiskundige vader en een kunstenares als moeder. Van deze combinatie ben ik het product.

Met mijn bedrijf Studiescool wil ik leerlingen laten ervaren dat leren leuk en gezellig kan zijn door gebruik te maken van creativiteit, het aanleren van passende leerstrategieën,  gezelligheid, passie en plezier. Dit begint al op het moment dat de leerling bij Studiescool binnenkomt: een prettige gezamenlijke  ruimte die warmte uitstraalt en waar de thee altijd klaar staat. Na de verhalen van de dag beginnen we met het maken van een planning  waarin het schoolwerk en privéactiviteiten gepland worden.  Met mijn studiebegeleiding probeer ik actief leren en ontspannen zoveel mogelijk af te wisselen, waardoor het geleerde beter blijft hangen.

Tijdens de bijlessen probeer ik de leerling aan te zetten tot zelf nadenken en oplossingen te zoeken voor een probleem.  Leren is logica: door de juiste vragen te stellen motiveer ik de leerling tot het nadenken over zijn eigen denkproces en kritisch naar dit denkproces te kijken.

Omdat Studiescool kleinschalig is heb ik alle ruimte voor de individuele leerling en zijn of haar behoeften. Daarnaast vind ik een goede samenwerking met de school, de ouders, hulp bij controleren, hulp bij overhoren en een goede vraagstelling erg belangrijk.

De combinatie van gezelligheid en een stok achter de deur voor het schoolwerk maakt dat leerlingen het prettig vinden om bij mij te komen, dat de motivatie beter wordt en de cijfers omhoog gaan. Dit alles geeft bij de leerling thuis een positieve draai in de, voor de ouders en leerling, eeuwig durende strijd tegen het huiswerk.

Ik vind dat iedere jongere de best mogelijke kansen moeten krijgen. Niet iedere ouder beschikt over de financiële middelen voor professionele hulp. Vanuit deze gedachte heb ik samen met Gabriëlle een stichting opgericht: Stichting Veida. Wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met me op.

Ik nodig je dan ook graag uit om mijn website verder te bekijken.

Met passie en plezier,

Manon Ruardij

Back To Top