Skip to content

Stichting VEIDA

Studiebegeleiding en Loopbaanbegeleiding voor Jongeren. Met de Stichting VEIDA bieden Manon Ruardij en Gabriëlle Kiefmann een nieuwe kans aan kinderen en jongvolwassenen van 12 t/m 27 jaar. Deze jongeren of hun ouders/verzorgers hebben de financiële middelen niet om professionele hulp in te schakelen. Voor deze doelgroep biedt de stichting in de gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek gesubsidieerde ondersteuning aan.

VEIDA staat voor:
– ‘Voor Elkaar In De Achterhoek’ en
– ‘Voor Elk Individu Doordachte Aandacht’ zodat iedere jongere de best mogelijke kansen krijgt.

Persoonlijke begeleiding en samenwerken met buddy’s

Stichting VEIDA dit door hulp bij het ontwikkelen van studievaardigheden en/of ondersteuning bij persoonlijke begeleiding. De focus voor loopbaan- en studiebegeleiding ligt op de samenwerking in een groep. We werken daarnaast met buddy’s, zij zorgen voor de persoonlijke begeleiding en worden ondersteund door professionals.

Een foto met het logo van Stichting VEIDA.

Gelijke kansen

Wij vinden het belangrijk dat iedere jongere wordt gezien. In de trajecten gaan we uit van:

  • hun eigen kracht;
  • bouwen aan meer zelfvertrouwen;
  • en het herontdekken van talenten.

De stichting streeft naar gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Ieder moet zich volledig kunnen ontplooien. Ongeacht achtergrond, opleidingsniveau of financiën. De stichting streeft naar een inclusieve samenleving.

Sociale en economische participatie

Daarnaast benadrukken we het grote belang van sociale en economische participatie voor jongeren die het financieel wat lastiger hebben. Het is gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling van de deelnemer.

Met de gelden en expertise worden kinderen en jongvolwassenen in een kwetsbare positie op weg geholpen in hun studie en loopbaan. Het doel is om betere kansen te creëren in de maatschappij. Dit doen we in samenwerking met onder andere de provincie Gelderland, onderwijsinstellingen, de gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Bezoek de website voor meer informatie

Wil je meer weten over VEIDA en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Bezoek dan onze website www.veida.nl.

Back To Top