skip to Main Content

Begeleiding bij leerproblemen. Kijk hoe ver je al bent gekomen, niet hoe ver je nog hebt te gaan.

Begeleiding bij leerproblemen

Op school wordt er vaak gedoseerd lesgegeven op een talige of logisch-mathematische manier. Deze manier van lesgeven past niet bij ieder kind. Bijvoorbeeld in het geval van dyslexie en dyscalculie. Dit vraagt om een nog persoonlijker aanpak in de huiswerkbegeleiding.

Om erachter te komen wat voor jouw kind werkt, onderzoeken we samen wie hij of zij is en hoe hij of zij denkt én leert. We bepalen samen op welke manier we aan de slag gaan.

Iemand met dyslexie kan een beelddenker zijn bijvoorbeeld. In dat geval heeft hij of zij minder aan tekst en meer aan mindmappen met afbeeldingen. Iemand met dyscalculie kan juist weer meer behoefte hebben aan geluid in de vorm van muziek.

Begeleiding bij leerproblemen van Studiescool in de regio Doetinchem en Silvolde.

Ik wil een afspraak

Jouw kind…

  •  Krijgt meer zelfvertrouwen
  •  Ervaart succes
  •  Ontdekt zijn of haar talenten
  •  Krijgt plezier in het leren
  •  Boekt vooruitgang in schoolresultaten

‘Alle begeleiding gaat hier op een niet-schoolse manier. Dat is extra belangrijk voor kinderen, bij wie de oorzaak achter slechte cijfers verder gaat dan leren leren en leren plannen. Kinderen met specifieke leerproblemen hebben een vertrouwde omgeving nodig, waar ze zich thuis voelen. En die vinden ze bij Studiescool. Het is hier gezellig en ondertussen werken we hard. Regelmatig blijven kinderen na de tijd hangen of komen ze vrijdagmiddag terug voor een bakkie, een glas fris en een leuk gesprek.’

Een goudvis kan niet klimmen

Ken je het verhaal van de docent die verschillende dieren vraagt om een boom te beklimmen? Een vogel, een aap, een pinguïn, een olifant, een goudvis, een zeehond en een hond stonden allen voor een docent. Hij vond dat het wel zo eerlijk zou zijn als iedereen hetzelfde examen moest doen. Zo vroeg hij dus al deze dieren om in de boom te klimmen.

Talenten van jouw kind

Een mooi voorbeeld van hoe het vaak gaat. Bij Studiescool kijken naar wat de talenten zijn van jouw kind, hoe kunnen we de stof aanbieden zodat hij of zij een échte kans heeft op goede resultaten. Door op een andere te manier te leren die past bij de kwaliteiten van het kind.

De cartoon is geïnspireerd/gebaseerd op een beroemde quote van Albert Einstein: ‘Everybody is a genius. But i you judge a Fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’

Afbeelding met quote van Albert Einstein
Begeleiding bij leerproblemen – quote Albert Einstein
Back To Top