skip to Main Content

Kijk hoe ver je al bent gekomen, niet hoe ver je nog hebt te gaan

Begeleiding bij leerproblemen

Op school wordt er vaak gedoseerd lesgegeven op een talige of mathematische manier. Deze manier van lesgeven past niet bij ieder kind. Bijvoorbeeld in het geval van dyslexie en dyscalculie. Dit vraagt om een nog persoonlijker aanpak in de huiswerkbegeleiding.

Om erachter te komen wat voor jouw kind werkt, onderzoeken we samen wie hij of zij is en hoe hij of zij denkt én leert. En onder welke voorwaarden zij dat doen. Iemand met dyslexie kan een beelddenker zijn bijvoorbeeld. In dat geval heeft hij of zij minder aan tekst en meer aan mondmappen met afbeeldingen. Iemand met dyscalculie kan juist weer meer behoefte hebben aan geluid in de vorm van muziek.

Ik wil een afspraak

Dit levert het op

 ✓ Jouw kind krijgt zelfvertrouwen

 ✓ Jouw kind ervaart succes

 ✓ Jouw kind ontdekt zijn of haar talenten

 ✓ Jouw kind krijgt plezier in het leren

 ✓ Vooruitgang in schoolresultaten

‘Alle begeleiding gaat hier op een niet-schoolse manier. Dat is extra belangrijk voor kinderen, bij wie de oorzaak achter slechte cijfers verder gaat dan leren leren en leren plannen. Kinderen met specifieke leerproblemen hebben een vertrouwde omgeving nodig, waar ze zich thuis voelen. En die vinden ze bij Studiescool. Het is hier gezellig en ondertussen werken we hard. Regelmatig blijven kinderen na de tijd hangen of komen ze vrijdagmiddag terug voor een bakkie, een glas fris en een leuk gesprek.’

Een goudvis kan niet klimmen

Ken je het verhaal van de docent die verschillende dieren vraagt om een boom te beklimmen? Een vogel, een aap, een pinguïn, een olifant, een goudvis, een zeehond en een hond stonden allen voor een docent. Hij vond dat het wel zo eerlijk zou zijn als iedereen hetzelfde examen moest doen. Zo vroeg hij dus al deze dieren om in de boom te klimmen.

Een mooi voorbeeld van hoe het vaak gaat. Bij Studiescool kijken naar wat zijn de talenten van jouw kind, hoe kunnen we de stof aanbieden zodat hij of zij een échte kans heeft op goede resultaten. Door op een andere te manier te leren die past bij de kwaliteiten van het kind.

De cartoon is geïnspireerd/gebaseerd op een beroemde quote van Albert Einstein: ‘Everybody is a genius. But i you judge a Fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’

Back To Top