Skip to content

Begeleiding bij leerproblemen. Kijk hoe ver je al bent gekomen, niet hoe ver je nog hebt te gaan.

Begeleiding bij leerproblemen

Op school wordt er vaak gedoseerd lesgegeven op een talige of logisch-mathematische manier. Deze manier van lesgeven past niet bij ieder kind. Bijvoorbeeld in het geval van dyslexie en dyscalculie. Dit vraagt om een nog persoonlijker aanpak in de huiswerkbegeleiding.

Om erachter te komen wat voor jouw kind werkt, onderzoeken we samen wie hij of zij is en hoe hij of zij denkt én leert. We bepalen samen op welke manier we aan de slag gaan.

Iemand met dyslexie kan een beelddenker zijn bijvoorbeeld. In dat geval heeft hij of zij minder aan tekst en meer aan mindmappen met afbeeldingen. Iemand met dyscalculie kan juist weer meer behoefte hebben aan geluid in de vorm van muziek.

Ben je geïnteresseerd in begeleiding bij leerproblemen van Studiescool? Neem gerust contact met ons op!

Bellen Stuur een WhatsApp

Jouw kind…

 ✓  Krijgt meer zelfvertrouwen

 ✓  Ervaart succes

 ✓  Ontdekt zijn of haar talenten

 ✓  Krijgt plezier in het leren

 ✓  Boekt vooruitgang in schoolresultaten

Dit vertellen ouders & leerlingen die je voorgingen

Martine Roosendaal
Martine Roosendaal
2022-02-18
Wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Manon van Studiescool. Manon is erg betrokken. Ook is Manon erg kundig en voelt goed aan wat mijn dochter nodig heeft. Ze wordt geholpen bij het leren leren en plannen. Samen werken ze aan het zelfvertrouwen. Mijn dochter gaat met veel plezier naar Studiescool!!
Wessel Bekken
Wessel Bekken
2021-06-24
Goede huiswerkbegeleiding Ik ben ongeveer vier maanden geleden gestart bij StudieScool en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik heb in een korte tijd veel kunnen leren door de goede uitleg van Manon. Hierdoor kan ik met veel zelfvertrouwen starten op mijn opleiding, omdat ik met alle vakken goed op niveau ben. Ik heb verder geen negatieve op of aanmerkingen, want het is altijd gezellig en leerzaam.
Mariken van der Meijden-Loois
Mariken van der Meijden-Loois
2021-03-03
Geweldige studiebegeleiding en 1 op1 bijles. Manon heeft het voor elkaar gekregen om onze zoon, die alleen maar onvoldoendes voor wiskunde haalde, voor zijn HAVO examen te laten slagen met een voldoende!
Olivier Van der Meijsen
Olivier Van der Meijsen
2021-03-03
De studiescool heeft mij ontzettend geholpen met wiskunde van iemand die alleen maar onvoldoendes haalde naar zevens voor wiskunde was geweldig. Verder is de studiebegeleiding zelf ook van hoge kwaliteit, leert goed plannen en krijgt veel ondersteuning met vakken waar je moeite mee hebt
Sophie Hulsman
Sophie Hulsman
2020-11-27
Onze dochter -met sterk ontkende Asperger- heeft door de unieke begeleiding die Manon geeft, de grip op de dingen weer teruggekregen. In een combinatie van huiswerkbegeleiding en daar tussendoor verweven sociaal-emotionele begeleiding bereikte zij precies wat nodig was bij haar. Het A-woord mag bij onze dochter niet worden genoemd, begeleiding in die richting wordt geweigerd, Manon bleek de oplossing! In het kader van huiswerkbegeleiding heeft zij door deze ongecompliceerde aanpak enorme stappen kunnen zetten in haar persoonlijke ontwikkelingen. Een aanrader voor iedere ouder met de handen in het haar!
Hevda Shekho
Hevda Shekho
2020-11-18
Manon heeft vanaf de eerste dag het maximale uit mijn dochter gehaald. In deze moeilijke tijden van Corona heeft zij nog steeds de nodige huiswerkbegeleiding, waarbij het nu extra hard nodig is maar nog steeds het maximale inzet door de studiecoaching naar voren komt! Niet alleen maar goede resultaten maar ze leert ook omgaan met een strakke planning en een extra verdieping! Dit zie ik ook terug in de resultaten vergeleken met de tijden voor de kennismaking met Manon! GEWELDIG! 😁
Coaching Aanzet
Coaching Aanzet
2020-02-17
Fijne samenwerking met Manon van Studiescool. Een zeer gewaardeerde collega die haar uiterste best doet om de jongeren fantastisch te begeleiden en hierbij geweldige resultaten boekt. Een aanrader!
Simone Jansen
Simone Jansen
2020-01-14
Manon gaat door het vuur voor de studenten. Wat ze nodig hebben dat kan Manon en haar team regelen. Niets is te gek! Ze kent de studenten goed en doorziet ook wat er nodig is om ze naar het level te halen wat ze nodig hebben. Ben erg blij met haar begeleiding voor onze zoon en dochter!

‘Alle begeleiding gaat hier op een niet-schoolse manier. Dat is extra belangrijk voor kinderen, bij wie de oorzaak achter slechte cijfers verder gaat dan leren leren en leren plannen. Kinderen met specifieke leerproblemen hebben een vertrouwde omgeving nodig, waar ze zich thuis voelen. En die vinden ze bij Studiescool. Het is hier gezellig en ondertussen werken we hard. Regelmatig blijven kinderen na de tijd hangen of komen ze vrijdagmiddag terug voor een bakkie, een glas fris en een leuk gesprek.’

Een goudvis kan niet klimmen

Ken je het verhaal van de docent die verschillende dieren vraagt om een boom te beklimmen? Een vogel, een aap, een pinguïn, een olifant, een goudvis, een zeehond en een hond stonden allen voor een docent. Hij vond dat het wel zo eerlijk zou zijn als iedereen hetzelfde examen moest doen. Zo vroeg hij dus al deze dieren om in de boom te klimmen.

Talenten van jouw kind

Een mooi voorbeeld van hoe het vaak gaat. Bij Studiescool kijken naar wat de talenten zijn van jouw kind, hoe kunnen we de stof aanbieden zodat hij of zij een échte kans heeft op goede resultaten. Door op een andere te manier te leren die past bij de kwaliteiten van het kind.

De cartoon is geïnspireerd/gebaseerd op een beroemde quote van Albert Einstein: ‘Everybody is a genius. But if you judge a Fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’

Afbeelding met quote van Albert Einstein
Begeleiding bij leerproblemen – quote Albert Einstein

Wat anderen ervaren…

“Manon maakt altijd tijd voor de leerlingen, wanneer het maar nodig is. Desnoods in het weekend of ‘s avonds. Onze zoon heeft veel van haar opgestoken en hij gaat steeds beter het plannen en indelen van zijn tijd snappen. Wij zijn blij met Studiescool!”

– Marcel

“Wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Manon van Studiescool. Manon is erg betrokken. Ook is Manon erg kundig en voelt goed aan wat mijn dochter nodig heeft. Ze wordt geholpen bij het leren leren, het plannen én de cijfers gaan omhoog. Samen werken ze aan het zelfvertrouwen. Mijn dochter gaat met veel plezier naar Studiescool!”

– Martine Roosendaal

Bellen Stuur een WhatsApp

Meer informatie of een vraag?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over begeleiding bij leerproblemen van Studiescool? Laat je gegevens achter zodat wij met jou contact op kunnen nemen.

Back To Top