Ga naar hoofdinhoud

Begeleiding bij gedragsproblemen. Het gedrag van een kind is meer dan wat je ziet.

Begeleiding bij gedragsproblemen

Gedragsproblemen als verslaving en hechtingsproblemen of sociale fobieën vergen extra aandacht en een andere aanpak. Hierin werk ik samen met een psycholoog, school en eventuele andere partijen. Mijn rol daarin is te doen waarvoor jij als ouder mijn hulp hebt ingeroepen: betere cijfers op school. Het resultaat reikt echter verder dan dat.

We gaan voor een systematische aanpak van het hele systeem; echt contact met jouw kind en jij als ouder. Wat heeft hij of zij nodig om beter te kunnen functioneren. Daarin kijken we ook naar het wat er speelt binnen het gezin. Wat is de invloed van de omgeving van het kind of het gezin en wat kunnen we daar aan veranderen.

Studiebegeleiding kan als hulp zijn om kinderen hiermee aan de slag te laten komen. We zien namelijk vaak voorkomen dat hulp bij gedragsproblemen niet altijd direct aangenomen wordt.

Ben je geïnteresseerd in begeleiding bij gedragsproblemen van Studiescool? Neem gerust contact met ons op!

Bellen Stuur een WhatsApp

Dit levert het op

 ✓ Een omgeving die resultaat ziet

 ✓ Jouw kind reageert anders op zijn omgeving

 ✓ Jouw kind krijgt een minder aanvallende houding

 ✓ Je kijkt als ouders positiever naar je kind

 ✓ Vooruitgang in schoolresultaten

‘Met mijn ervaring op dententieschool Harreveld heb ik mijn voelsprieten naar wat je kind nodig heeft altijd uitstaan. Ik zie veel en kan daarop anticiperen, zodat je kind écht verder komt. Ouders van kinderen die je voorgingen zagen vaak snel een andere zoon of dochter thuis. Docenten eveneens. Waar zij dit concreet in terugzagen, waren hogere cijfers. En een kind, dat beter in zijn vel zat.’

Individueel of in een groep

Begeleiding is individueel of in de groep, naar gelang de behoeften van je kind. We beginnen met een kennismakingsgesprek thuis en bepalen samen hoe we starten. In de eerste 4 weken analyseer ik, wat je zoon of dochter echt nodig heeft om verder te komen en lekker in zijn of haar vel te zitten. Je zult zien dat gedragsproblemen naar gelang van tijd meer en meer naar de achtergrond verdwijnen.

Wat anderen zeggen…

“Dankzij jou heeft mijn zoon zijn mavo diploma gehaald maar nog veel belangrijker, hij is zelfverzekerder geworden en staat weer vrolijk in het leven, op weg naar zijn vervolgstudie. Superdank! Je bent een topper!”

– Anique Ruesen

“Onze dochter (met sterk ontkende Asperger) heeft door de unieke begeleiding die Manon geeft, de grip op de dingen weer teruggekregen. In een combinatie van huiswerkbegeleiding en daar tussendoor verweven sociaal-emotionele begeleiding bereikte zij precies wat nodig was bij haar.”

– Sophie Huisman

Meer informatie of een vraag?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over begeleiding bij gedragsproblemen van Studiescoool? Laat je gegevens achter zodat wij met jou contact op kunnen nemen.

Back To Top