skip to Main Content

Huiswerkbegeleiding aan kinderen op de middelbare school, mbo en hbo voor betere cijfers én meer zelfvertrouwen

Uit je kind halen wat erin zit

Je kind scoort onvoldoendes in meerdere vakken op de middelbare school, het mbo of hbo. Vaak ligt dat niet aan zijn (of haar) intelligentie, maar kent hij (of zij) de eigen manier van leren nog niet. Elk kind denkt en leert namelijk anders, terwijl school over het algemeen slechts één leerstrategie biedt. Met de leerstrategie die past bij jouw kind stijgen de schoolprestaties, groeien het zelfvertrouwen en zelfbeeld en verandert je kind zienderogen.

Daarom bied ik huiswerkbegeleiding voor de regio DoetinchemSilvolde, hoewel ouders uit de hele Achterhoek aankloppen. Kijkend naar je kind help ik alles eruit te halen wat erin zit. Vaak verstopt, maar het zit er. Van de onderbouw van vmbo en mavo tot en met de bovenbouw van havo en vwo. Maar ook mbo- en hbo-studenten zijn van harte welkom voor studiebegeleiding!

Ik wil een afspraak

Studiescool huiswerkbegeleiding

 ✓ We gaan leren leren

 ✓ Op een niet-schoolse wijze

 ✓ In een gezellige, gemoedelijke sfeer

 ✓ In gelijkwaardigheid

 ✓ Met vertrouwen als basis voor vooruitgang

‘Een kind dat vieren en vijven haalt, heeft veel aan huiswerkbegeleiding. Scoort hij of zij veel tweeën en drieën, dan wordt al snel gedacht aan afstromen of doubleren, maar met individuele studiebegeleiding of bijles is dat praktisch altijd onnodig. De meeste kinderen halen snel hogere cijfers. Soms tegen de verwachting in.’

Twee Leerlingen Die Huiswerkbegeleiding Krijgen Bij Studiescool.

Niet-schoolse huiswerkbegeleiding, individueel of in een kleine groep

Leren leren, leren plannen, mindmappen, wie ben ik en hoe denk ik. Kinderen van de middelbare school, het mbo en hbo leren hoe zij moeten leren. Op hun manier. Het is dus altijd maatwerk. Bij huiswerkbegeleiding gaan we minder in op de inhoud van een vak, hoewel die wel aan bod komt. Hier gaan het meer om antwoord vinden op de vraag: hoe leer jij? Afhankelijk van je kind en zijn schoolprestaties kiezen we voor individuele huiswerkbegeleiding of begeleiding in een kleine groep, gevormd door kinderen van hetzelfde schoolniveau en uit hetzelfde leerjaar.

En op een niet-schoolse wijze. We doen wat we moeten doen, in een gezellige, gemoedelijke sfeer. En in gelijkwaardigheid. Het voelt hier of je thuis bent. Dit schept vertrouwen en dat vormt de basis voor vooruitgang als we aan het werk gaan. Want er wordt hard gewerkt.

Tip! Lees hier wat het verschil is tussen huiswerkbegeleiding en bijles

‘De band die ik opbouw is vaak zo sterk, dat kinderen nog weleens blijven hangen of op de vrijdagmiddag even langskomen voor een bakkie of glaasje prik en een gezellig gesprek. Dat zegt alles over de sfeer en mijn manier van werken.’

De werkwijze in het kort

Huiswerkbegeleiding begint met een kennismakingsgesprek thuis. Daarin inventariseer ik wat het probleem en de wensen zijn en gaan we na of er een wederzijdse klik is. Staan alle lichten op groen, dan ga ik met je kind een traject in van 4 weken, waarin we aan het werk gaan en ik analyseer wat hij of zij echt nodig heeft en wat het beste past. Daarop baseer ik mijn definitieve advies en keuze voor de beste hulp. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Resultaten die je mag verwachten van huiswerkbegeleiding bij Studiescool

  • Je kind haalt al betere cijfers binnen 4 weken
  • En stroomt op termijn soms zelfs op naar een hoger niveau
  • Je kind leert zichzelf kennen en daardoor alles uit zichzelf te halen namelijk
  • En krijgt meer vertrouwen in het eigen kunnen en een beter zelfbeeld.

Klinken die resultaten goed en ben je benieuwd naar hoe jouw kind het beste uit zichzelf haalt? Zodat zijn (of haar) schoolprestaties op de middelbare school, het mbo of hbo stijgen? In de regio Doetinchem – Silvolde? Vraag dan nu een kennismakingsgesprek voor huiswerkbegeleiding aan.

Back To Top