skip to Main Content

Het centraal examen is voor leerlingen én hun ouders een spannende tijd. Ga jij met een diploma op zak de zomer in? Met een examentraining van Studiescool bereid jij je optimaal voor op jouw school- of eindexamen.

Twee dagen (9.00 – 17.00 uur) ga je aan de slag met ervaren trainers en een bevoegd docent. De puntjes worden op de i gezet waarna je helemaal klaar bent voor het examen. Dit zijn twee intensieve en leuke dagen. De examentraining vindt plaats in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. De examentraining is beschikbaar voor de kernvakken Wiskunde, Engels en Nederlands.

Kleine groepen & ervaren begeleiders
Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door enthousiaste en ervaren begeleiders voorbereid op de eindexamens. Een examentraining duurt 
2 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. Studiescool werkt hierbij met eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat elk jaar geheel wordt vernieuwd en aangepast. We zorgen dat je de (school)examenstof goed in de vingers hebt, we herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is de examentraining van Studiescool een extra steuntje in de rug.

Hoe ziet een examentraining eruit?

Een training bestaat uit een aantal blokken van twee uur. Hoe ziet zo’n blok eruit?

Één blok van twee uur:

Theorie over één bepaald onderwerp

Uitleg van de theorie over een bepaald onderwerp welke visueel wordt ondersteund. Dit geeft overzicht van de stof en structuur door middel van handige, door Studiescool ontwikkelde stappenplannen.

Gezamenlijke opdracht 

Aan de hand van het door Studiescool ontwikkelde stappenplan werkt de trainer samen met de groep één opdracht helemaal uit. Leerlingen worden gemotiveerd om zelf actief na te denken en met oplossingsstrategieën te komen. 

Zelfstandig maken van opdrachten

De leerlingen maken zelf meerdere opdrachten zonder hulp van anderen. De trainer kijkt de opdrachten na en legt nadien de eventuele fouten klassikaal en/of individueel uit. 

Afsluiting 

Een proefexamen wordt gemaakt aan de hand van het onderwerp dat besproken is in dit blok. Het proefexamen wordt nagekeken. Moeilijkheden worden klassikaal besproken.

Voordelen examentraining bij StudieScool:

  • Kleine groepen

De training vindt plaats in groepen van maximaal 12 leerlingen. Zo krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. 

  • Gemiddeld één punt hoger scoren op je examen

Je kunt meer dan je denkt! Dit is gebleken uit de afgelopen jaren dat leerlingen examentraining volgden bij Studiescool.

  • Studiescool gaat een stapje verder

Studiescool blijft nog tot aan het examen beschikbaar voor het stellen van vragen.

  • Examentraining Whats-app groep

Mocht je na de examentraining nog ergens tegenaan lopen, dan gaat de begeleiding van Studiescool nog een stapje verder. Studiescool heeft een speciale Examentraining Whatts-app groep waarin je je vragen kunt stellen tot aan het examen. Andere leerlingen kunnen hierop reageren door een uitleg en je kunt hierin samen nog even overleggen over de stof. Studiescool bekijkt alle antwoorden van de leerlingen en komt binnen 24 uur met een uitleg over de vraag die je hebt gesteld. Studiescool blijft ook na je examentraining beschikbaar voor uitleg. Hoe mooi is dat?

Zelfvertrouwen door herhaling
De afsluiting van de volgende blokken wordt steeds uitgebreid met opdrachten van de voorgaande onderwerpen. Zo breiden we het aantal onderwerpen steeds verder uit en herhalen we alle stof. We weten zeker dat de leerling vol zelfvertrouwen aan het examen kan beginnen.

Praktische informatie
Een examentraining bij Studiescool kost € 325,-. Dit is een tweedaagse training van 09.00 tot 17.00 uur op de locatie van Studiescool. Lunch is hierbij inbegrepen.

Vragen?
Wil je meer weten of examentraining van Studiescool? Neem dan gerust contact op via 06-51451884 of info@studiescool.nl.

Direct aanmelden:

Back To Top