Skip to content

Positief communiceren met je puber.

Cursus ‘Beheer de goede sfeer’

Als ouder is het soms lastig om je te kunnen verplaatsen in het hoofd van je kind. Feestjes, gamen, chillen na school, alcohol. Dit kan veel verschillende gevoelens en emoties oproepen. Je begint je misschien af te vragen wat je verkeerd doet. Daar kunnen we heel kort over zijn: niks!

De ontwikkeling van een puber gaat met ups en downs. Om hier meer inzicht in te krijgen geeft Studiescool een cursusreeks waarbij de omgang met je puber centraal staat. Want zoals een echte puber ooit zei: ‘’Alsof ouders wel altijd op de afgesproken tijd thuis zijn?!’’

De ontwikkeling van je puber

Hoe word je een puber? Tussen je tiende en twintigste levensjaar begin je te groeien, je krijgt puistjes, liefde wordt interessant en je luistert vooral niet meer naar je ouders, opa en/of oma.

Pubers ontwikkelen hun brein onregelmatig. Het emotionele gebied loopt voor op de rationaliteit (vermogen om verstandig na te denken). Dit merk je aan hun impulsiviteit en de keuzes die ze maken.

Als ouder is het heel logisch om niet tot 4 uur ‘s nachts naar een feestje te gaan als je de volgende ochtend moet werken. Maar vertel dat maar eens aan je puber…

En dan hebben we nog de hormonen die opeens opspelen. Liefde, groepsdruk, leuk gevonden willen worden. Het speelt allemaal mee met het ouder worden van je kind.

Gelukkig zitten er ook een paar voordelen aan. Je puber leert door dit gedrag de consequenties van bepaalde acties en creëert daarmee nieuwe verbindingen in zijn/haar brein. Én pap en mam, onthoud 1 ding: het is een fase. 😉

Een beter beeld in het gedrag van je puber

Deze cursus voor ouders bestaat uit 5 bijeenkomsten die 2 uur duren. We nemen een kijkje in de belevingswereld van de puber en kijken we ook naar:

  • de theoretische achtergrond van het puberbrein;
  • communicatie tussen ouder en kind;
  • het stellen van grenzen en het terugnemen van de regie in het gezin.

Door ervaringen te delen, theoretische achtergrond en oefeningen krijg je een beter beeld in het gedrag van je kind.  We ontdekken welke invloed je eigen gedrag hierop heeft. Wat gaat goed en wat kun je anders doen? In deze cursus geven we jullie theoretische achtergrond, praktische handvatten en inzicht mee.

Normaal gesproken kost deze cursus € 225,- per persoon. We kunnen de cursus nu aanbieden voor € 125,- per persoon.

Praktische informatie:

Cursus: Beheer de goede sfeer, positief communiceren met pubers
Aantal bijeenkomsten: 5 avonden (5 en 19 maart, 2, 16 en 23 april 2024)
Aanvangstijd: 19.30 uur
Locatie: Studiescool Doetinchem, Amphionstraat 2
Kosten: € 125,- (normale prijs € 225,-)

Aanmelden voor de cursus kan via het onderstaande formulier.
Heb je vragen over de cursus? Bel, app of stuur ons een e-mail.

Met passie en plezier ❤️,
Manon Ruardij

Bellen Stuur een WhatsApp Stuur een e-mail

Aanmeldformulier

Dit vertellen ouders & leerlingen die je voorgingen

Martine Roosendaal
Martine Roosendaal
2022-02-18
Wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Manon van Studiescool. Manon is erg betrokken. Ook is Manon erg kundig en voelt goed aan wat mijn dochter nodig heeft. Ze wordt geholpen bij het leren leren en plannen. Samen werken ze aan het zelfvertrouwen. Mijn dochter gaat met veel plezier naar Studiescool!!
Wessel Bekken
Wessel Bekken
2021-06-24
Goede huiswerkbegeleiding Ik ben ongeveer vier maanden geleden gestart bij StudieScool en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik heb in een korte tijd veel kunnen leren door de goede uitleg van Manon. Hierdoor kan ik met veel zelfvertrouwen starten op mijn opleiding, omdat ik met alle vakken goed op niveau ben. Ik heb verder geen negatieve op of aanmerkingen, want het is altijd gezellig en leerzaam.
Mariken van der Meijden-Loois
Mariken van der Meijden-Loois
2021-03-03
Geweldige studiebegeleiding en 1 op1 bijles. Manon heeft het voor elkaar gekregen om onze zoon, die alleen maar onvoldoendes voor wiskunde haalde, voor zijn HAVO examen te laten slagen met een voldoende!
Olivier Van der Meijsen
Olivier Van der Meijsen
2021-03-03
De studiescool heeft mij ontzettend geholpen met wiskunde van iemand die alleen maar onvoldoendes haalde naar zevens voor wiskunde was geweldig. Verder is de studiebegeleiding zelf ook van hoge kwaliteit, leert goed plannen en krijgt veel ondersteuning met vakken waar je moeite mee hebt
Sophie Hulsman
Sophie Hulsman
2020-11-27
Onze dochter -met sterk ontkende Asperger- heeft door de unieke begeleiding die Manon geeft, de grip op de dingen weer teruggekregen. In een combinatie van huiswerkbegeleiding en daar tussendoor verweven sociaal-emotionele begeleiding bereikte zij precies wat nodig was bij haar. Het A-woord mag bij onze dochter niet worden genoemd, begeleiding in die richting wordt geweigerd, Manon bleek de oplossing! In het kader van huiswerkbegeleiding heeft zij door deze ongecompliceerde aanpak enorme stappen kunnen zetten in haar persoonlijke ontwikkelingen. Een aanrader voor iedere ouder met de handen in het haar!
Hevda Shekho
Hevda Shekho
2020-11-18
Manon heeft vanaf de eerste dag het maximale uit mijn dochter gehaald. In deze moeilijke tijden van Corona heeft zij nog steeds de nodige huiswerkbegeleiding, waarbij het nu extra hard nodig is maar nog steeds het maximale inzet door de studiecoaching naar voren komt! Niet alleen maar goede resultaten maar ze leert ook omgaan met een strakke planning en een extra verdieping! Dit zie ik ook terug in de resultaten vergeleken met de tijden voor de kennismaking met Manon! GEWELDIG! 😁
Coaching Aanzet
Coaching Aanzet
2020-02-17
Fijne samenwerking met Manon van Studiescool. Een zeer gewaardeerde collega die haar uiterste best doet om de jongeren fantastisch te begeleiden en hierbij geweldige resultaten boekt. Een aanrader!
Simone Jansen
Simone Jansen
2020-01-14
Manon gaat door het vuur voor de studenten. Wat ze nodig hebben dat kan Manon en haar team regelen. Niets is te gek! Ze kent de studenten goed en doorziet ook wat er nodig is om ze naar het level te halen wat ze nodig hebben. Ben erg blij met haar begeleiding voor onze zoon en dochter!
Back To Top