Skip to content

Leren kun je leren

Veel leerlingen/studenten weten niet hoe hij/zij efficiënt kunnen leren. Het plannen speelt hierin een grote rol. Daarnaast is de vraag: wat zijn goede leerstrategieën, wat past bij mij en hoe kunnen deze ingezet worden voor het opslaan en toepassen van de lesstof? Het klinkt voor de hand liggend, dit is het niet.

Makkelijker onthouden

Uit ervaringen van StudieScool is gebleken dat de meeste leerlingen hun best willen doen om zich de stof eigen te maken, het lukt alleen niet altijd. Door de lesstof te verwerken op een manier die bij de  denkwijze van de leerling past, wordt het makkelijker om deze te onthouden.

Vertrouwensband

De één vindt het makkelijk om de stof meerdere keren door te lezen, een ander vindt het prettig om visueel bezig te zijn met de stof. Omdat er zoveel verschillende denkwijzen zijn ligt de kunst van succes in het achterhalen welke manier van leren bij de leerling past om het maximaal haalbare eruit te halen. Hiervoor is een ‘klik’ of vertrouwensband nodig met de begeleider.

Blogreeks

In de komende blogreeks neem ik jullie graag mee in de verschillende leerstijlen. Mijn doel is om je bewust te maken van de verschillende manieren van leren en zodat je dit kunt bespreken met je zoon/dochter. Herkent hij/zij zichzelf hierin of herken je je zoon/dochter als ouder in de omschrijving?

Het geeft mij voldoening als jullie samen een nieuwe manier van leren kunnen ontdekken waardoor het leren makkelijker gaat en de cijfers beter worden. Stel je eens voor wat dit doet met het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van je kind!

‘Ik ben net de belastingdienst; leuker kan ik het niet voor je maken, wel makkelijker.’

Manon Ruardij

Blogreeks ‘Leren kun je leren’
Back To Top